6 Ağustos 2010 Cuma

Geçmişte Kalamayanlar

Yine böyle sıcak bir geceydi yıllar önce balat kıyısındaki antreman sahasına tel örgülerin altından girdiklerinde.Kaleciler çalışsın diye iple bağlanmış topu geri vermemek üzere aldılar. Koskoca antreman sahasında ikişerden çift kale maç yapmaktı istedikleri.Biri dayanamadı tabi, kustu santraya.O gece herkes kusmuştu.Kafalar hep güzeldi o gecelerde.Bazen Zeytinburnu sahilde, bazen istasyonun ordaki meyhanede,genelde İstiklâlin kuytu köşelerinde.Arada sırada Karacaahmet'te mezarlıkların ortasında bir evde.Daha sonra Ortaköy'de köprünün dibindeki meskende. Gece olunca şehirdeki boşluklardan boşluk beğenilirdi, eldeki siyah poşetlerle...

1 yorum:

pAtriot dedi ki...

tam 3 sene önceydi. 3 ağustos gecesi (nerden hatırlıyon diye sorana küfür ederim) haliç kıyısında elde isyanlarla.. o gece herkes bir şekilde kusmuştu. içimizde birikenleri atmıştık, sen sarhoşsun ne dediğini bilmiyorsun diyenlere asıl söylemek istediklerimizi sarhoşken söyleyebildiğimizi ayıkken girilen yalancı triplere girmediğimizi, yıllar sonra haykırdığımız gecelerdi..

ve bunun gibi daha bir çok geceler.. sıkıntılar, özlemler, isyanlar, haykırışlarla dolu.. hepsi artık geçmişteydi demeye çalışsak ta bu akşam vodayla farkettik ki aslında bunların hepsi geçmişte kalamayanlardı..