10 Eylül 2008 Çarşamba

Nedir Bu Atlas Deneyi?



Şimdi efendim fizikten,bilimden zerre kadar çakmayan tüm halk dün televizyon karşısındaydı..Protonun ne olduğunu bilmeyen halk deney için heyecan silsilesine tutulmuş izliyor.1 yandan da fantastik dünyalarının kapılarını açıyorlar.




Dünyanın sonu geldisinden,kıyamet alametlerine kadar.Efendim bu deneyin ne olduğunu araştırmadan önce belirtmek isterim ki evvela yillarca skindirik icatlar bulmakla suclanan, yaptiklari buluslarla dalga gecilen İsviçreli bilim adamlarının, yuzlerimize tokat gibi carpan yanitidir.






Bu deneyin neye yarayacağına gelirsek...En kısasından olay şudur ki elde edilebilecek bir kaç gram kara maddeden tüm dünyanın yaklaşık bir seneye yakın elektrik ihtiyacı karşılanabiliyor sevgili kıyamet tellalları. Ya da gelin hepinizin hoşuna gidecek bir tarafından bakalım.süper iletken bir mıknatısa 2 milyar proton çarptırdıklarını söylüyorlar. kanaatimce mevzu da dikkat edilmesi gereken hassas nokta burasıdır. 2 milyar proton diyor. küresel ısınma, enerji darboğazı, serbest piyasa ekonomisi vs vs derken bu protonların son kullanıcıya maliyeti tanesi 1 ytl den olsa (daha düşük olacağını sanmıyorum) tek satışta 2 milyar para. %30 kar marjı desen 600 milyon ytl.... çek değil senet değil tiko para hemde. güzel iş vesselam. e durum böyle olunca da muasır medeniyet farkı otomatikmen ortaya çıkıyor. sene olmuş 2008, biz hala tokuroğlu kömürcülük ltd. şti. kurup rızkımızı kazanacağız diye uğraşırken elin oğlu hakstıbıl proton a.ş'den tek satışta parayı indirip sonra ömür boyu eller cepte kylie minogue dinleyip evian su içiyor....




Şimdi de korku,heyecan,atraksiyon isteyenlere yönelik fikirlerim var.Bu deneyden elde edilecek sonuçlar ilk kez elde edilir ve gerçekten bilimde çok büyük bir sıçramaya sebep olursa kısa zamanda bunu savaşlarla tecrübe etme veya alet etme durumundan korkuyorum. almanlar antifrizi icat eder etmez en yakın buz kütlesi olan rusya'ya askeri gezi düzenlediler. abd nükleer enerjiyi bombaya çevirdi, daha 40ı çıkmadan japonya'ya salladı, ırak'ta asfalt yol yapıldı 1 bilemedin 2 sene sonra kuveyt'e girdi. gürcistan'da demir-çelik fabrikası kuruldu, jilet üretebilecek teknolojiye kavuştukları hafta güney osetya'ya saldırdılar. oh oh say say bitmedi valla. tabi fatih sultan mehmet'in havan topunu icadıyla istanbul'u fethetmesini de unutmak öküzlük olurdu.




Son olarak öleceğimiz kesinken, neden bu korku ki, anlamsızdır. adını gelecek nesile bırakacak kadar kastıranlar için elbette erken ölmek ve geridede onları anımsayacak herkesle yokolmak biraz acı verici olabilir(Aziz Yıldırım), yanar yıllarına, ama bir karadeliğin beni yutması ve başka bişeye dönüşmek düşüncesi bile heyecan verici aslında. bu alışılmış hayatlarımız nasıl sona eriyor: yaşlan kaza geçir hasta ol ve öl o kadar, ama bir karadeliğe dönüşen dünya üzerinde bir süre yaşamaya devam etmek, ve nasıl olacaksa artık, o an gelip ölmek ihtişamlı, delilik dolu. sonsuza dek bu ruhla yaşamak asıl korkunç olan. herneyse, konu dağılmadan toparlayayım.ne olursa olsun, başarılı olmasını dilediğim, hiç korkmadan, bilakis heyecanla sonuçlarını bekleyeceğim deneydir. antimadde karanlık madde nedir nasıldır bunlara dair sonuç verecek. içsel inanışlarımız içinde oldukça besleyici olacak.




1000proton çarpışma gücünde saldır Galatasaray,Kara delikte de Peşindeyiz!

Hiç yorum yok: