25 Aralık 2008 Perşembe

Cass


Holiganlık ve şiddet suçlarıyla 3 yılı hapiste geçirmiş olan Pennant'ın hayatıyla ilgili, yine Pennant'ın kaleminden çıkmış bir film CASS. Çocukluk yıllarından başlayarak bir gencin, bastırılmış duyguları yanında maruz kaldıkları nedeniyle, geçirdiği dönüşümler üstüne, futbol ve tribün bağlamında olayların ve yansımalarının da döşenmiş olduğu ve alınması gereken fazlaca dersin bulunduğu gerçek bir öykü.

Nick Love'ın Football Factory adlı filminde, polis rolüyle karşımıza beyaz perdede de çıkan Pennant; Westham United'ın tribün grupları tarihinde akılda kalıcı bir yer edinmiş ve hatta Green Street Hooligans adlı filme de konu olmuş Inter City Firm'ün, 70-80 dönemlerinde en ön saflarda yer alan kişiliklerinden birisi. O dönemde ırkçılık nitelikleriyle tavana vurmuş düşman tayfalarından gayri bir tavırla, liderlerini siyahi birisinden seçmiş olmaları da enteresan.
Cass, yine Green Street Hooligans filminde karşımıza bir polis olarak çıkıyor ki günümüzdeki tribün insanının polise bakış açısı ve Cass'ın geçmişi dikkate alındığında onu tanıyanlar için izlerken güzel bir şaşırma efekti kaçınılmaz olmuştur herhalde.
Bir de kendisini yazar ve holigan bilimci olarak tanıttığı bir resmi sitesi var, http://www.casspennant.com/ adında. Dönemin fotoğrafları da var galeride. Bir süredir ''heyecanlı gençlere doğru yol gösterme'' gibi bir temaya kendini adamış vaziyette.
Filmin resmi sitesi:
Filmin fragmanı:
"Bizler; dünyanın 'en ünsüz futbol holiganının, nasıl olup da 'en fazla satan yazarlardan biri'ne dönüştüğünün, büyüleyici hikayesini sunuyoruz."
Filmin yönetmeni Baird.
Peşindeyiz Cass Pennant!

1 yorum:

ultras/Movement dedi ki...

Nereden nasıl indiririz?
Bir söylersen, maçın skoru hayat:1 umut:1 olur
Gol:Peşindeyiz...

Kolay gelsin... Blogun da peşindeyiz...

u/M