9 Ocak 2009 Cuma

Hoscakal Planet XL..


bir veda yazısı yazmak gerekti, yazmak ne kadar zor... yaşanan onca anı satır başlarında doğup satır sonunda ölüyor...kimi zaman ses..kimi zaman bir koku..bir gülüş..bir öpüş.. esmer bir çocukla kıvırcık saçlı bir kızın sarılması, bir yatağa 3 kişi sızıp kalmalar, deplasmana sabahlamalar, kurulan onca hayal ve anlatılan bir ton hikaye dolduruldu kutulara ve kalkışa hazırız...

her son bir başlangıçtır desturuyla çıktık yola..
ben bunu bir ayrılık saymıyorum
bir bulusma sonrası yeni bir bulusma icin merhaba demek icin hoscakalın....


Esas Oğlan

____________________________________________________________________________________


Sultanahmet'te sarayin bahcesinden cikip Uskudar'da dogan Ortakoy'de batan bir gunesin hikayesiydi aslinda bu.Kavgamizin sehrinde en sessiz kacislarimizin,en dibe vuruslarimizin,en mutlu gunlerimizin ustune cati koyulmus haliydi Karacaahmet'in ortasindaki ev,bize gore planet x..

Her evin kendine gore bir hikayesi vardir ya buraninda baskaydi hemde bambaska.Salonun ortasinda spreylerle bogulurcasina boyanan pankartlar,dunyanin cesitli memleketlerinden konaklamaya gelen sayisiz insanlar,ev halkinin disinda kendi evi gibi benimseyenler,ben bir geciyordum da ugradimlar,duman alti evde sabah ezanini karsilamak isteyenler..

Hikaye burda sayisiz yasananla kalmadi elbet.Semt degisikligi,planet x'ten xl'a dogru bir gecise ortam hazirladi.Ortakoy sirtlari meskendi bu sefer yeni kale icin.istanbul'un bize ait olan tarafina gecis pesinden degisikligi,belkide eskiye gore dahada mutlulugu getirecekti.Mutlu olunmadimi olunduda aslinda.Kimlerin gelip kimlerin gectigi yine belli olmayan bir surec yasadi planet.Yeri geldi mutluluga,sevince,umuda boguldu yeri geldi huzunlerin cig olusunu,her sigara dumaninda bitisleri gordu.Bir karnaval havasida mevcuttu uzunca.Istanbul'un onca sicak ortamina inatla bir ufo isitici ile insanlari kucucuk bir ortama toplamayi cok iyi basariyordu.Deplasman oncelerinin,yillik khalkedon seanslarinin oncesinde sabahlamalarada kucak acti cokca.Diyorum ya neresinden tutup anlatsak hikayeleri bitmez.

Ama hikaye en sonunda bitti.Dayanilmasi,katlanilmasi icin neden kalmayisi,nedensiz cekip gidislerin,sorgulansada icinden cikilamayislarinda etkisiyle herkesin icinde bisiler biraktigi planet xl seruveni bitti.Bu gidis elbetteki ebediyen olmayacak.Ama bundan sonra kurulacak dunyada planet'in mutlulugundan nasiplenen sonrada ardin sira gidenler,aci verenler,yuzundeki maskeleri cikarmayanlar olmayacak...

"Hangi halimizle olursa olsun gelisimize ses cikarmayan,en sevincli,en uzgun gunlerimizde bizi kucaklayan dunyaya elvada deme vakti.Yasananlar unutulur mu ulan.."

ultrAs!
_____________________________________________________________________________________


planet x yani karacaahmetteki o eve ilk kez girdiğim gün hala aklımda. juan miguel'li günler, sebastiana sövmeler, pankartı boyamaya gelen rus muydu alman mıydı neydi diğer eleman. ilk geldiğim gece oturup green streeti izlemiştik. yerlerde yatıp uyumuştuk, çoğu zaman sabahlamıştık. özellikle burhan felekteki voleybol maçları öncesi ve sonrası ekibin toplanma yeriydi. karargah gibiydi. sonra planet xl geldi. bi veda bile edemeden gidiyor şimdi. üçüncü turda elendiğim gecelerim.. rutubetine kurban olası gelir insanın öyle bir ortamı varken bu kadar güzel bi evin. ama artık bize ayrılan sürenin yine sonuna gelmişiz. sonuna eklenen bi süre yok. artık ortaköy diye bi yer yok.. güle güle xl !


"bir ufacık dünyam vardı, bak onu da eller aldı.."

voda..

_______________________________________________________________________

İlk kez bir cumartesi gecesi katmerler dönüşü tanıştım X ile.. Miguelin verdiği çözüldü haberi ile koşa koşa gitmiştik.. daha sonra bir iki defa daha gittikten sonra XL olduğu haberi gelmişti.

en son XL gecemiz ise efsane olmaya adaydı. hemen hemen tüm peşindeyiz ahalisinin beraber olduğu geceydi. Sezon başıydı ve sezonun açılışını yapmıştık. fakat nerden bilebilrdik ki aynı zamanda da kapanışını yapmışız..

canavarlarınla, rutubetinle hafızalardasın.. elveda XL

patriot
________________________________________________________________________
buralardaki hayattan vazgeçip oralara göç edicem bir gün" diye kendi kendime yazdığım senaryoların çekim merkeziydi XL.Güzel günleri orada göreceğimizi düşündüm hep ki zaten içinde barındığım bütün günler güzel geçti.İlk misafirliğimde ev sahibinin "kardeşim ağır misafirdir hürmette kusur etmeyin" talimatıyla birlikte kendimi alt katta bulduğumda,"neydi burayı yukarıdan daha güzel kılan acaba diye düşünmüştüm uzun uzun..şimdi anlıyorum heralde.
Faili meçhul bir canavar gibi gördüğüm rutubetleri derince içime çekmeden yapılan anahtar teslimi içimi sızlattı.
"seni arada bir görmeye gelebilirmiyiz XL?

r@mco

Hiç yorum yok: