5 Ocak 2009 Pazartesi

Londra'dan Mektup Var..


Bir garip hazirlik,bir garip telasla koyulduk yola.Zamansiz tatil,zamani gelmis kacis,final donemi sonrasi bir bosalma,dostlari ziyaret,kim bilir belkide uefa yolunda karsilasabilecek ingiliz takimi icin deplasman fizibilitesi bile vardi icinde..

Yeni yil telasinin ortasina dusmus 13 milyonluk bir sehir,saat 16:00 da kararan bir hava,biranin favori sarabin plase oldugu,pub in kultur haline geldigi,soguk,zaman zaman depresif ama bulutlarin arkasindan ara ara siritan gunesiyle icini isittigi bir garip sehir..



Futbolun anavatani diye diye belleklere kazinmis ya ingiltere insanlarida hakkini verircesine yasiyorlar.Publarda aksam birayla islanan girtlaklar basliyor takimin durumunu konusmaya.Televizyonlardaki kanallarda alt ligler dahil donen butun ada maclari uzerine yorumlar,her guzel golde gulen yuzler futbol sevgisini gosteriyor bize.

Yeni yila henuz girmeden patlak veren olay underground(metro) larda ellerdeki gazetelerde,stationlardaki guvenliklerin agzinda,marketlerde kisacasi her yerde konusuluyor.Ada Steven Gerard'in bir gece klubunde cikardigi kavgayi ve dovdugu adami konusuyor gunlerce.Gerard'in hapse girecegine inanlari gorunce farkli isliyor birader duzen bu memlekette demekten alikoyamiyoruz kendimizi.


Premier Ligin tatil olusundan dolayi ada FA Cup ve her ne kadar prestiji olmasada Carling Cupla oyalaniyor su siralar.Adim attigimizdan gunden bu yana odak noktamiz durumunda olan West Ham sahasinda Barnsley i 3 golle gecerek yola sessiz sekilde devam ediyor.Chelsea'nin kendi sahasinda Southend United la 1-1 berabere kalisi Arsenalli marketcinin keyfini arttirmis durumda.




Alkole yenik dusup fiksturu kicindan okumamizla kacirilan West Ham maci moralleri fena bozdu haftasonu.Madem maci kacirdik bari bi gidelim bakalim neymis bu West Ham dedik.Undergrounddan indikten sonra Green Street e yol aldik stadi paralel kesen caddenin adiymis meger.Bizim numarali olarak konumlandirilan yerin tam arkasindan gecen duz uzun cadde.






Bir gece once oynanan mactan dolayi bira kutularindan gecilmeyen caddeler pazar gununun durgun ve soguk havanin etkisiyle pek bir sessizdi.Yuruyup en once deplasman girisine yol aldik.Kim bilir belki bir gun kismet olur deplasman yapmak fizibiliteyi onceden yapalim dedik.





Store yi ziyaret edip bir kac parca esya almak icin hareketlendigimiz sirada camdaki closed tabelasi en az maci kacirmak kadar uzdu bizi.Neyse bir kez daha geliriz diyip yavas yavas yurumeye basladik underground a dogru.



Green Street Hooligans filminde gecen sahneleri icilen publari gorunce gulerek basladik bagirmaya bos sokaklarda ararim seni heryerde diye :) Icimize islemis futbol sevgisi.Bir sehre gidince ilk once gorulecek yer stadyum,ilk yapilacak etkinlik o sehrin takiminin macina gitmekse bu zehir sizinde kaniniza islemistir ve tedavisi yoktur artik..


Madem buraya kadar geldik acalim bakalim tube map imizi.Nerde bu arsenalin meshur emirates stadyumu.Highbury yaziyor abi oraya gidiyoruz ordan yuruyoruz.Underground da duraklari kollayarak gecen yolculuktan sonra highbury de iniyoruz.


Sora sora stadyum bulunur diyerek stadyumun catisini goruyoruz.Arap sermayesinin oluk oluk akittigi paralarin ihtisamini gorecegimizden suphesiz stada variyoruz.Ilk tepki olagan ulan ne yapmis adamlar be.Yapicak tabi 10 yillik urun ve kombine satis toplaminin kadar parayi adam nakit olarak sayiyor bir kerede bi transfere bi tesise.Ilk etkilenimden sonra soyle bi tavaf edelin diyip yol aliyoruz.



Harcanan milyonlarca dolar,euro,pound in gomuldugu her acidan mukemmel bir tesis oldugu kesin.He ruh,ozdeslesmislik varmidir orasida bir soru isareti.Insanlarin buna ihtiyaci varmidir oda baska bir soru.Sorgusallarimiz artmadan kacalim dedik.Soyle bir de bakip bi bitsin ulan aslantepe stad gorun o zaman,yada bitmesin lan hic bizim kohne,kendi halinde,ruhu bol mabedimiz yeter bize.2000 yilinda sizden aldigimiz tat damagimizda kaldi bir kez daha karsilasmak umuduyla diyip yol aldik yavasca.

Gezisi tamamlanan 2 stadyum kilometrelerce yoldan sonra avrupanin kutupmudur nedir belli olmayan soguguna dayanamayan bunyeleri en yakin pub a attik.Taraftarin resmi icecegi biranin bol kopuklu oldugu bu topraklarda devrilen her bardakta kaybolduk bizde...

Not : Sali gunu Tottenham-Burnley le White Hart Lane de oynuyor Carling Cup ta.Bileti yarin alip staddaki yerimizi almayi umuyoruz.Adadan Izlenimler ve degerlendirmeler devam edecek..

1 yorum:

voda dedi ki...

yediginiz ictiginiz sizin olsun, mevzu cikarmadan gelmeyin :)

bu sehirde sizi ozleyen birileri var.