3 Haziran 2009 Çarşamba

"bir hayvani sevmedikce, insanin ruhunun bir parcasi uyumaya devam eder."

Biz inletirken istiklal caddesini bazı bazı ve dönerken evlerimize görür dururduk bu hayvancağızı... Ölümüne ve muhtemel ölüm sebebine de oldukça üzüldük her insan evladı gibi ama Ebru'dan oldukçada kötü koşullarda yaşayıp, daha katlanılmaz acılar içerisinde ölen milyonlarca insan (ve muhtemelen sonsuz sayıda hayvan) varken Ebru'nun ölümünün niye böyle olay haline getirildiğini anlayamadık. Ebru kalbimizde ah vah diyenler (gerçek veganları ayrı tutuyorum) asmalımescid'te, Boğaz'da löpür löpür götürdükleri büyük ve küçükbaş hayvanların ne koşullarda yaşayıp öldüğünü bilmiyorlar mı ki? . Ama gezmeye eğlenmeye çıktığı mahallede her gün gördüğü köpek olunca farklı. aynı tekmeleri ben yemiş de ölmüş olsam (ki ölüm sebebi henüz belli değil) eminim ne televizyona çıkardım, ne forumlara, ne facebooklarda ismim yazılırdı. Polis şiddeti mağduru çocuklar için neredeydiniz?
Sen evinin içinde hayvan besle, hayvanın efendisi olmaktan zevk al, hayvanı parayla al sat sonra da ah köpecik vah köpecik... 100 150 yıl önce köle ticareti normalse uzak bir gelecekte hayvanların da para ile alınıp satıldığı bugünler ve sizler lanetleneceksiniz ve o günkü insanların yüz karası atası olacaksınız.
Bugün çeşitli platformlarda yazılan yüzlerce mesaj bize ne kadar çok hipokrat insanla beraber aynı dünyada yaşadığımızi hatırlattı.

bütün bunlar bir yana ortada muhtemelen feci şekilde dövülerek öldürülmüş suçsuz ve kendi halinde bir hayvancık var. Eğer söylenenler doğruysa siz kalpsizlerin Allah ayrıca belasını versin!

Hiç yorum yok: