25 Ekim 2008 Cumartesi

Freedom to Blogs...!

Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir.
T.C. Diyarbakır 1. Sulh Ceza Mahkemesi 20.10.2008 tarih ve 2008/2761 sayılı kararı gereği bu siteye erişim engellenmiştir.

Access to this web site has been suspended in accordance with decision no: 2008/2761 of T.R. Diyarbakır 1st Criminal Court of Peace.




Ayıptır, yazıktır, günahtır...

Daha neler göreceğiz kimbilir..

1 yorum:

seer dedi ki...

ben 24 yaşındayım . bana okulda demokrasinin anlamını öğrettiler.. cumhuriyetin, ifade özgürlüğünün anlamını. edebiyatta aşktan bahsettiler. matematikte sistemli olmanın, sistem ile yaşamanın ve bir sistemin yaşattığını. tarihi ibret için öğrettiler. peki bana kakaladıkları bu bilgileri, bu düşünceleri, neden yorumlatmıyorlar? neden öğreniyoruz bunca şeyi ve hangi geleceği kurtarmak için mücadele veriyoruz? yazılarımı alıp götürmeye, defterimi kapatmaya kimin ne hakkı var şu ölümlü dünya'da? biri tanrıyı inkar etti, diğeri ötükeni beğenmedi diye neden benim şehitlerimize hitaben yazdığım bir yazı da artık yasak?

sansür, tartışılan bir konudur. ama bu web 2.0 devrinde yani yaratıcılık, yorumlama ve hayal gücü ile birşeyleri değiştirebileceğiniz bu devirde blogger'ı youtube'u kapatmak, kapatmaya çalışmak, devletin milletini küçük düşürmesinden, gencinin sanat aşkını elinden almasından, geleceğe dair, ''ben giderim bu ülkeden ya'' gibi bir düşünce empoze etmekten başka bir halta yaramıyor.

anlamıyorum. topraklar, bankalar ve bütün cumhuriyet kazanımları giderken, gençleri ve umutlarını da götürmek neden. bunu mu istiyorsunuz yani? gençleri de böyle mi satıyorsunuz?

yaş 24 erişime kapatılmış bir sitem var artık. büyüdüm anne ben. büyüdüm!