22 Ocak 2009 Perşembe

Sen Bir Adım At Yeter


Galatasaray erkek voleybol takımı. Geçen seneki kısmi başarı ve geçmişe göre mukayese edersek yakalanan göreceli istikrar ile Avrupa kupaları bileti aldı kim bilir kaç vakit sonra. Sezon başı bir türlü oluşturulamayan bütçe, geciken transferler ile bulanık bir giriş yaptı aslında. Yeni yapılan ve tribün yapısı hoşumuza giden bir salona geçiş yapıldı. Gün itibariyle ligde kendisiyle kıyaslanamayacak bütçe sahibi malum takımın bir basamak altında, kafası başka branşa basmayan futbol taraftarı gözüyle orta sıralarda.

Tekrardan nakletmeye gerek yok, voleybola gereken ilgiyi pek gösteremedik. Çokça da oyuncular ilgiyi haketmedi. Hep soğuk geldiler bize, jenerasyonumuz dahilinde bizi sürükleyecek kalıcı gelişimler hiç göremedik, her daim bir Paidar narası çınlatıldı kulaklara. İzlemedik ama özledik, belki o zaman voleybolda taraftarın kupaya hasret demeye yeltenebilirdik.

Fotoğraf, geçen hafta ismi tuhaf Avrupa kupasında oynadığımız Cai Teruel maçından. Karşı tarafta boya izi gibi duran yaklaşık 30 40 kişi, İspanya'nın bu kasabasından Burhan Felek'e deplasman yapmış Cai taraftarı. Kendi salonunda oynayan Galatasaray ile aşağı yukarı denk sayıda. Voleybol takımlarına bizdeki futbol ayarında bakan bir kasaba ve muhtemelen yine sokakta eşleşme değerlendirmesi yapan insan kitlesi. Takım da kupanın favorilerinden, son maçta Barcelona'yı yenip kendi liglerinde liderliği kapmışlar.

Geçen haftaki maçı 3-1 kazandıktan sonra, geçtiğimiz akşam İspanya deplasmanındaydık. 2-0 geriye düşüp canınız sağolsun dedirtirken usul usul, maçı çevirip 2-3 kazandık ve tur atladık. Bu maç çevirme hadisesi voleybolda zor bir eylem gibi gözükmekle birlikte, yakın tarihte malum takımla oynayıp aynı şekil şemalde çevirip yüzleri güldürdükleri maç da hafızalarda.

Gelecek turdaki rakip Yunanistan'dan Patras. Maçlar 11-18 Şubat arası, bir tanesi de elbet Burhan Felek semalarında.

Teker teker geçiyoruz turları..

Hiç yorum yok: