4 Ocak 2009 Pazar

Soğuk metale karşı insanlığın savaşı


Öncelikle bu yazıdan yahudi nefreti akacağını düşününler baştan zahmet etmesinler diyerek başlamak istiyorum.. antisiyonizm ile antisemitizmi karistirmayacak bilince sahibiz allaha şükür.. Bütün siyasi parametreler bir yana neresinden bakarsanız büyük bir insanlık dramı var ortada. her iki ülke yönetiminin yaptıklarını tasvip etmeyen bir birey olarak hiç bir günahı olmayan filistin ve israil sivilllerinin allah yardımcısı olsun. İşin daha mide bulandırıcı tarafı ise diğer ülkelerin çıkarları için neler yaptığını izlemek. gürcistana giren rusyaya operasyonun 2. saatinde horoz dikilen yaklaşık 20 ülke, ülke sınırlarında petrol bulunmayan filistin için başlarını şu anda yastıklarından kaldırmıyor. allah korusun iran'ın şu an yapacağı yanlış bir hareket üçüncü dünya savaşını tetikleyecektir ki bence 15 günü kalan ayakkabıcılar kralı bush bunu istemektedir. Birileri; servetine servet katarken, ortadoğu'nun gelecek yıllardaki düzeni hakkında tüm o coğrafyada yaşayanlar adına kararlar alırken; olan yine hiçbir şeyden haberi olmayan, hiçbir günahı olmayan masum hayatlara olacak...şu dünyada yaşamak, bazılarının iki dudağından çıkacak kelimeler kadar değer arz etmiyor ya; kafam girsin böyle adalet anlayışına da, böyle güvenlik anlayışına da, böyle devlet politikasına da...

evet dünya'nın en kadersiz çocukları için en kısa zamanda huzur diliyorum. filistin'deki masum halk için ne kadar üzülüyor olsam da bence hamas yönetimi de arandı bu saldırı için. israil'e karşı füze atarak mücadele verilmeyeceğini göremeyecek kadar aptal olamazlar. katuşya ile zafer gelse idi sovyetler dünya'yı fethederdi. eğer filistin yönetimi 2 ay sonra misilleme yapacağım diye intihar saldırılarına başlarsa, yeni bir israil kara harekat'ı kaçınılmaz.. dünya adil bir yer değil. ve filistin eğer var olmak istiyorsa bu adaletsiz düzen içerisinde taviz vermek zorunda gibime geliyor. eskisi gibi teknoloji farkı kullanılan tüfeğin atış hızını falan da belirlemiyor. adamlar istese 2 saate bir tane asker bırakmaz orada, acı ama gerçek. filistin bir an önce israil ile anlaşmak için elinde en ufak bir şans varken değerlendirmelidir.

Nitekim kendisine dokunmayan yılanı bin yaşatanların dünyasında son olmayacakbir harekat bu. kısa bir süre önce polis bir çocuğu öldürdü diye günlerce yunanistan'ın altını üstüne getiren bir yunan halkı seyrettik. madem mesele dünya barışı yunanistan'da olanlar dünyadaki bütün ülkelerde yaşanamaz mı? mesela avrupa'nın bütün metropolleri bu harekat yüzünden aynı kaosu yaşasa ab yine çıkıp israil kendini savunuyor diyebilir mi? dünya siyasileri tepkisiz kalıyor da dünya halkları çok mu tepkili? gerçek protestoyu, bir halkın isterse neler yapabilceğini kısa bir süre önce gördük. halkın elinin kolunun bağlı olduğu bahanesi 7 aralik 2008 yunanistan ayaklanmasi ile sonbulmuştu sözde.

An itibari ile butun kanallar canlı yayında... Kanlı canlı izliyoruz savaşı... Yakında CNN high defination yayınlar savaşı gözünüz aydı lcd sahipleri... savasi sanal gerceklik duzeyinde kavramanin otesine gecmek lazim. ekranda, karanlik gokyuzunde parlayan bir isik huzmesi gordugunuzde gercekte olan su, goruntulerde de bu var zaten: canli insan bedenlerinin uzerine beton yiginlari cokuyor. bu bedenler eziliyor, parcalara ayriliyor. yaniyor bu canli insan bedenleri. nefes alan, korkan, ofkelenen, acikan, seven, aglayan, direnen, umut eden, kisacasi yasayan insanlardan geriye kalan bu harap olmus bedenler oluyor. insanlarin uzerine fuze gonderdiginizde baska turlu olmasi mumkun degil. neye benzer bir goruntuyle karsilacaginizi az cok tahmin ediyorsunuz tabii ki ama ben gene de bakamadim goruntulerin hepsine. yoksa engel olamayacaktim bedenimin cozulmesine. istanbul'da, tel aviv'de, atina'da, lagos'ta, sam'da, paris'te, johannesburg'ta, yeni delhi'de, rio'da, oslo'da, pekin'de, new york'ta, osaka'da, ankara'da, madrid'de, chicago'da, kuala lumpur'da, berlin'de, roma'da, buenos aires'te, izmir'de, amsterdam'da, diyarbakir'da, sydney'de.. asya'da, afrika'da, amerika'da, avrupa'da, avustralya'da.. nerede isen. cik sokaga! yoksa bedenlerimizin cozulmesine engel olamayacagiz...

1 yorum:

ultrAs! dedi ki...

Londranin meydanlarina,sokaklarina dokulen insanlarin yuzlerinden uzuntu,isyan ve caresizlik okunuyordu.Trafalgar Square de ise "we are hamas " pankartini acanlarin amaci olen masumlarin acisina ortak olmak degil alenen terorizmi desteklemek ve propagandasini yapmakti.Silahlarin birakilmasi,insanlarin ne olursa olsun bir hic ugruna olmemesi icin yapilan mucadelelerde pankarta,soyleme,haykirisa bir bakmak lazim.Soylenen her sozun her kelamin fasizanliga cekilebilecegi su ortamda ortada yapilan bir saldiri,yuzlerce insanin olumu varsa inadina filistin be arkadas inadina filistin!