3 Şubat 2009 Salı

Fikrimiz Değişmedi Allahsızlar!



Geçen sene 'Size Geliyoruz Allahsızlar'ı hatırlayanlarınız vardır. O zamanlar bizi kınayan abilerimiz ve kardeşlerimiz dahi şu an Sivas'a nefret kusuyor. Peki ne değişti? Bir senede mi allahsız oldu bunlar? Hayır..


Bülent Uygun her zaman yanar döner bi makyevelist değil miydi? Tamam, anadoludan şampiyon çıksın, tamam İstanbul hegemonyası yıkılsın ama böyle mi? Kart görenle görmeyeni değişmeli olarak tekme attırarak, rakibi oynatmayarak, faul yaparak, gerekirse sakatlayarak, 60. dakikadan sonra Balili'yi sokup, kontradan atarsan bir gol sonra da üstüne yatarak. Ne ala memleket.. Ne oldu ey futbol dilencileri, ne oldu joga bonitocular?


Biz konuşunca Anadolu düşmanı oluyoruz. Benim anlamadıgım Anadolu takımı olması futbolu çirkinleştirdigi ve hakemler tarafından kollandıgı gerçeğini mi değiştiriyor? Avrupa şampiyonasında Yunanistan yapınca herkes eleştirdi ama Sivasspor yapınca ve çok daha sertini yapınca, yürü be anadolu, 11 aslan(haşa!) yürek, herkes sizin arkanızda. Ben iyi futbol oynayanın yanındayım. Bizde bir laf vardır; başarılar gelir geçer, asalettir önemli olan. Bu asalet de iyi futbolla ve düzgün yönetici taraftar profiliyle olur. Dizi dönen adama "ohhhhhh, ohhhh" diye çemkiren taraftar müsvetteleri de, henüz somut bir başarısı olmadan, daha şimdiden Arsene Wenger'e bok atan, adamsa Sivas'la başarılı olsun diyen, halbuki kendisi Londra'da sıçacak yer bulamayacak, haddini bilmez provakatör ağlak asker selamcı teknik direktörler de, kasap mı futbolcu mu olduğu belli olmayan futbolcu bozuntuları da hak etmiyor şampiyonluğu.


Siz söylemeden ben söyleyeyim. Siz Anadolu kaplanları, yıkılmaz Anti İstanbul felsefenizle diyecekseniz ki, bu İstanbulluların karteli yıkılınca çekemiyorlar bağırmaya başlıyorlar. Sizin en büyük temsilciniz, teknik direktörünüz Bülent Uygun'un devrim yapıp kupayı anadoluya getireceğiniz iddaasına (oynuyoruz değil mi? endüstriyel futbola karşı kupon kültürcüleri?) ben çıkıp desem ki "Lan Bülentciğim Trabzonspor bunu 6 kez yaptı hala ne devrimi"? Hem anadoludan zirveye oynayan takımlar hep olmuştur, ama hiçbiri Sivasspor kadar çağ dışı ve futbolu çirkinleştiren oyun sergilememişlerdir. Son sezonlarda sürekli ilk beşte olan Kayserispor'u düşünün. 90'lardaki Gaziantep'i, Kocaelispor'u veya yakın zamanlarda Gençlerbirliği ile Ersun hocayı. Hangisi başarılı olduğu dönemde bu kadar eleştirildi? Bir de Sivas'ın Bizans oyunlarıyla engelleneceğine dair yaratılan bir hava var. Oturun lig özetlerini izleyin (ligtv maalesef hala diğer maçları canlı vermiyor), anadoludan şampiyon çıkarma gazına diğer takımların Sivas'a karşı olan dirençlerine bakın.

Uzun lafı kısası kendinize Anadolu'dan saygın bir takım arıyorsanız Kadıköy'de bir sıfır öndeyken son dakikalarda yere yatmayan, çirkefleşmeyen, rakip hücuma çıkarken önüne geleni tekmelemeyen Gaziantepspor' a, çatır çatır top oynayan Trabzon'a, taraftarsız da olsa Ankaraspor' a bakın. Bu allahsızlara değil.

Hiç yorum yok: