28 Şubat 2009 Cumartesi

alemci futbolcu istemiyoruz (!)

maç öncesi fantezim sabri'nin hayatındaki sayılı iyi ortalarından birinin ümit karan'ın ısrarla denediği röveşatasına oturmasıydı aslında, ama bu da fena olmadı.

üç kuruş para verip kombine aldı diye topçulara sövme hakkını elinde zanneden güruha karşı iki kelam etmiştik evvelce de. zaten malesef ilk defa olmuyor bu tip olaylar. o formayı giyen adam en ağırından orospu çocuğu bile olsa maç bitene kadar destek vermeyi destur bildim ben, sizi bilemem. maçtan sonra formanın işi bitince başlamalı derim kişiye özel muameleye.

tepki verilmeyecek mi formanın hakkını vermeyen adama, elbette verilecek. belki evet, bir maçı kaybetmek hayırlara vesile olacaksa takımı baltalamak bile lazım olabilir. ama top oynayan adama sövüp kovalamaya çalışmak ismi lazım değil istanbul'un sulak semtlerinden birinin takımının karakteriyle örtüşüyor, bizimkiyle değil.

hipokrasinin her türlüsü boktan da, iki dakikada karakter değiştiren tribün insanlarından tiksiniyorum. nasıl bir yüzsüzsün ki iki dakika önce anasına avradına saydırdığın adamın adını sevinçle haykırabiliyorsun. utanmadan bi de affettim diyor bey amca. allah razı olsun, ne diyelim.
sabri'nin attığı gol size geçer ey cemaat-i yüzsüz arkadaşlar. gönül ister ki sevinmeyin, bundan sonra da uefa maçına gelmeyin bu sezon. çünkü alemci sabri'nin golü vesile oldu.

sabri'nin aşığı değilim. hep çok severdim diyerek riyakarlık da yapmayacağım, korkmayın. futbolunun üzerine çok az şey koyduğunun da farkındayım. ama o bu ailenin çocuğu. sarı-kırmızılar içinde tanıdık onu. muhtemelen başka renklerle göremeyeceğimiz kadar da galatasaray'lı. sizin, benim gibi.

bu bugün sabri olur, yarın iki demeç verir baros olur, allah korusun kewell olur. kazara islam - evangelist karşılaştırması yapar mesela, lincoln olur. ne kolay şey nefret etmek. oysa hep ne kadar büyük sevdiğimizle övünmez miyiz?

bu arada sabricim, nerden okuyacaksın bunları ama başladık ya yazmaya işte sonunu getireyim: üçlü çektirme artık bence, boşver. biz her gece içiyoruz. bi ara gel beraber içelim. herkese nası koydun 90da onu konuşuruz.

4 yorum:

voda dedi ki...

eline sağlık canım kardeşim. ha sezon başında büyük başkan, sezon sonunda yönetim istifa, ha üç gün önce siktir git, üç gün sonra üçlü çektir.

aynı şeyin kahverenklisi.

Kapali Ust dedi ki...

Sabri bu takımda Arda ile beraber protestoyu en son hakeden adamdır. İçmeye gelirse bende katılmak isterim:))

abbio dedi ki...

..kimler gelmedi masaya..madam despina kursun sofrayı, ele güne kapak olsun..
oldu zati yeterince..

Koçum Sabri...

..afiyet olsun....

esmerrrr dedi ki...

sonu süper olmuş süper :) boşver üçlü çektirme ! gel herkese nasıl koydun 90da onu bizlere anlat :):)

sabahın en güzel esprisiydi :)