14 Şubat 2009 Cumartesi

Hemen Aldın, Hemen Sattın Alper



'Beni bu hale düşürenler utansın'Ne Galatasaray elini uzattı ne Futbol Federasyonu... Ve Alper Tezcan artık çaresiz... 17 Mayıs 2000’de gururla boynuna taktığı o UEFA madalyasını şimdi satmak zorunda... Ailesi için, geleceği için.. Ve sadece FANATİK yine onun yanında...



http://fanatik.ekolay.net/fanatik/GALATASARAY-UEFA-Madalyasi-satisa-cikiyor!_4_Detail_32_125719_4.htm

Haberi
ve resmi görünce aklıma Bologna maçı geldi. CM'nin eski versiyonunu oynayanlar bu adamı illa ki bir kere almıştır sonra. Ayağı futboldan kopmasın diye sezon sonuna kadar Fatih Terim tarafından takıma dahil tutulmuş ama daha sonra rahmetli Alpaslan ağabeyimizin anlattığına göre zevke dalıp geri dönememiştir. Yani fanatik duygusallığı ile aman vefa kalmamış dünyada arabeskine girmeyeceğiz. Bu arkadaş daha sonra Lucescu döneminde kiraya verilmiş, akabinde Yıldırımbosna'da oynamış.

Olaya onun açısından baktığımızda tüm stad Şen ola CimBom'a başlamışken 90+4 te ayağın kırılıyor.. O ana kadar hocaların sana geleceğin sağ beki diyor.. Altyapıdan gelip kaptan olma hayallerin var... Bunların hepsi evet can sıkıcı.. Bunların hepsi ağır ve üzücü hadiseler... Ancak Alpaslan Abi'nin beş yıl önce yazdığı bir yazı vardır bu konuda... Bizim ekstra bir şey yazmamıza gerek bırakmayacak bir yazı.. 5 (beş) yılda bir arpa boyu gidemediğimizin kanıtı. Fırsatı bulmuşken Alpaslan Dikmen'i rahmetle anma sebebi;

-çok duygusalız çook !

bir kaç gündür sabrettim... galatasaray taraftarının nasıl dolduruşa geldiğini ise hayretle izledim.

konu, galatasaray’ın sakatlanmış olan futbolcusu alper tezcan kardeşimiz.

internet kullanıcıları haricindeki bir çok galatasaraylı belki de konunun bu kadar hakarete varacak düzeye geldiğini fark etmemişlerdir... ama maalesef alper konusunda hem imparator’a hem de yönetime çok ağır sözler söylenmiştir galatasaraylıların forumlarında. ama bu düpedüz haksızlıktır. çünkü;

alper’in ayağı 09.12.1999’da istanbul’daki bologna maçında kırıldı. alper doğal olarak galatasaray kulübünün masraflarını karşıladığı başarılı bir ameliyat geçirdi. ve çok daha önce iyileşmesi gerekirken mayıs ayında " eh işte " iyileşti.

onore edilmek için ilk 18’e girememiş olsa bile, uefa kupası finali için kopenhag’a götürüldü. sezonun son istanbulspor maçında ise ilk 18’deydi.

işte ne olduysa o rehabilitasyon döneminde ve o yaz oldu ! silivrili genç kardeşimiz
alper’in rehabilitasyon dönemini ve iyileştikten sonraki yaz aylarını nasıl geçirdiğini sıkı bir ultraslan olan silivri eşrafından bir can dostum anlattı... evet tahmin ettiğiniz gibi
" alkol, sigara, gece hayatı vs. " **

o zamanki teknik direktör lucescu disiplinsizlik ve kötü yaşama elbette tahammül edemedi.

bu kardeşimiz çeşitli takımlara kiralandı... kendine hiç bakmadığı için gittiği takımlarda kadroya bile giremedi, geri döndü. o sezon sadece idmanlara çıktı... sonra bir kiralık dönem daha yaşadı ama kendine iyi bakmadığı için yine sakatlandı vs.

kısacası alper tezcan konusunda kulübümüze, fatih hoca’ya ya da başkan’a " yazıklar olsun " denecek bir şey yoktur. ama alper için " yazık etti kendine " denmesi en doğrusudur.

o dönemlerde kulüp çalışanlarının ve hatta terim’in alper’i uyardığını da yakından biliyoruz. kulüp, yönetim, teknik adamlar tamam ama bunlar da bir yere kadar.
futbolcunun içinde de biraz meslek aşkı olmalı.
beyoğlu meyhanelerinden sabaha karşı toplanan alper kardeşimiz için şu anda geçmiş
olsun demekten başka yapacak bir şeyimiz yok.
kulağımıza gelen sağlam bilgilere göre biri orta yaşlı, biri genç iki futbolcumuz daha aynı yolda ilerlemekte. bilsinlerki galatasaray’a hiçbir şey olmaz... ama kendileri için bir an önce bu aşırılıklardan kaçınmaları çok iyi olur.

galatasaray taraftarı ikisini de çok seviyor… ama taraftarlar ihaneti asla affetmezler.
alpaslan
ultraslan gk

*Söz konusu Trakya insanı olunca inandırıcılığı da artıyor. (yazarın notu)

3 yorum:

gala dedi ki...

Sevgili dostum,
farklı bir boyuttan bakalım...Alpaslan abi çok güzel yazmış...Mutlaka bilmediğimiz şeylerde vardır.Ancak vefasızlık bizde son 10 senede moda oldu...Buna son derece tepkiliyim...Ne kaptan Bülent'in hakkını ödedik,ne Hakan'ın ne de Hagi'nin...Hatta öyle olaylar oldu ki kumandan'a küfürler edildi...Tugay'a sahip çıkan İngilizlerden çok şeyler öğrenmemiz gerekecek...Alper olayının içyüzü dışyüzünden öte,çuvaldızı bir batıralım kendimize
Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

söz konusu Galatasaray ise hiçbir zaman ihanet edenleri affetmez bu taraftar !!! Malum şahıs kim olursa olsun ...

Adsız dedi ki...

trAkya;
malum adı gecen şahsın butun aile uyelerini az cok tanımaktayım.televızyonlarda gosterdıkleri ahır gibi ev onların evının yanındaki depo.
boyle adamlar Gs adını kirletmekte.Dogruları soylesın kolpaları degil.
Ama dedıklerınde senınde payın sonsuz hocam.ellerine saglık